Kalivia
Een klein typisch Grieks dorp op slechts 1˝ km van zee en de kustplaats Limenaria.
Hier is niet echt sprake van toerisme, hooguit wat buitenlanders die hier een huis bezitten. Je woont hier echt tussen de Grieken.
Strijk eens neer bij een van de kafeneions voor een ouzo, die nog ouderwets met mezedes (borrelhapjes) wordt geserveerd.
In het dorp vind je verder alles voor de dagelijkse boodschappen: supermarkt, 2 bakkers en een slager. Aan de weg naar Limenaria is nog een grotere supermarkt. Ook telt het dorp een aantal eenvoudige taverna’s.
Kalivia wordt omringd door heuvels en bergen met voornamelijk olijf- en naaldbomen, waar het heerlijk wandelen is.

Limenaria
Een kleinschalige toeristenplaats met een lang zand/kiezelstrand, een boulevard en een klein haventje, van waaruit je een boottocht kunt maken.
Hier kun je je prima vermaken in een van de vele restaurantjes al dan niet aan zee, de cafeetjes en muziekbars.
Natuurlijk telt het plaatsje ook de nodige winkeltjes, bakkers, slagers en supermarkten. Verder zijn er diverse aanbieders van huurauto's, jeeps, brommers en fietsen.
In Limenaria bevinden zich ook het postkantoor, een bank, 2 pinautomaten en een internetcafe.

Trypiti
Trypiti is geen dorp maar een baai met helder water en een mooi zandstrand omringd door heuvels met dennebomen. Door de fraaie ligging zijn er hier een aantal hotels en appartementencomplexen gebouwd. Er zijn ook een paar restaurantjes.
Voor winkels is men aangewezen op Limenaria (slechts 3 km). Er is een bushalte vlak bij appartement Athos/Oros.

Stranden
In het centrum van Limenaria, vlak bij de haven en terrasjes, is een klein zandstrandje.
Aan de rand van het dorp, vanaf de hotelboulevard (ten westen van het centrum),  ligt het 2 kilometer lange zand/kiezelstrand.
Meer naar het westen ligt het mooie Trypiti, een fijn breed zandstrand met rotspartijen en pijnbomen tot bij het water.
Ten oosten van Limenaria, achter de heuvel met het Palataki, is Metallia Beach. Een mooie verscholen baai met zand en rotsen. Ideaal voor snorkelaars.
Verder naar het oosten is het mooie, hoewel in de zomer wat drukke zandstrand van Pefkari.
Potos heeft een strand bij de boulevard dat zich verder naar het oosten uitstrekt tot aan het wat rustigere San Antonio Beach.

Op al deze stranden kan men ligbedden en parasols huren en zijn er gelegenheden waar men wat kan drinken of eten.

Buiten de genoemde stranden zijn er in de buurt nog genoeg minder bekende, maar soms moeilijker te bereiken, stille strandjes.

TOP